Koňoinfo ze dvora

Nenašli jste co jste hledali? Zkuste Archiv.

V PONDĚLÍ 25.5.2020 SE VŠE VRÁTILO K PŮVODNÍM OTEVÍRACÍM DOBÁM A OTEVÍRÁME PIVNICI A CUKRÁRNU 

Pivnice od této chvíle opět funguje v pozdějších hodinách a víkendech jako pivní pohotovost. Veškeré otevírací a provozní doby naleznete v tomto odkaze http://konickuv-dvur.cz/konickuv-dvur/kontakt-a-oteviraci-doba

 

V TUTO CHVÍLI NÁM DOVOLTE PODĚKOVAT Z CELÉHO SRDCE ZA PŘÍZEŇ A VĚRNOST, KTEROU JSTE PO CELOU DOBU KRIZOVÉ SITUACE CHOVALI K PIVOVARU KONÍČEK A KE KONÍČKOVU DVORU. VÁŽÍME SI TOHO A JEŠTĚ JEDNOU  D Ě K U J E M E 

 

VÍTÁME SE S VÁMI V ROCE 2020...A JAK JINAK NEŽ NABÍDKOU PIVNÍCH SPECIÁLŮ, KTERÉ VÁS ČEKAJÍ V TOMTO ROCE ??

A tento týden začínáme rovnou píchnutím do hnízda, ne do včelího, nýbrž do sršního...není totiž sršeň jako sršeň.
Víte, co dělat, když vás bodne sršeň? ? Rada číslo jedna zní: nepanikařte. Navzdory své špatné pověsti totiž sršeň není žádný zabiják (pokud nejste alergici   )
Lidové rčení tvrdí, že sedm sršních bodnutí zabije koně a pouhá tři prý stačí na člověka. Ale můžete být v klidu, pokud jde o sršně. Ve skutečnosti jsou mírumilovnější, než se traduje.
Což ovšem nemusí být pravda o našem SRŠNI - 14° POLOTMAVÝM MEDOVÝM SPECIÁLEM...zkuste si jich hned 9.1. dát sedm a zjistíte, jestli vás může bodnout   
K dostání v PET a KEG v Koňotéce, obchodě a pivnici v Koníčkově dvoře.

VIŠŇOVÉ PIVO...letošní sladkokyselkavá novinka a našimi zákazníky velmi oblíbené 11° pivo od Koníčka zůstává stále v naší nabídce. Pivo už dnes není jen dominantou mužů, toto speciální pivo zachutnalo hlavně ženám. Stejně jako si můžete toto pivo vychutnat na našem výčepu,  si můžete tuto lahůdku odnést v PET láhvi. Do této lahodné ovocné chutě piva, která sklízí obrovský úspěch i na pivních slavnostech a festivalech, se nejde nezamilovat...

Naše Koníčkova medovina je ryze přírodním nápojem. Vyrábí se přímo v areálu Koníčkova dvora kvasnou cestou, bez tzv. „dolihování“. Alkohol vzniká přeměnou – kvašením medového cukru (fruktózy). Takto vyráběný likér spadá do kategorie medového vína, kdy obsah alkoholu je do 15 %. Bude se vyrábět ve dvou podobách – jednak půjde o Medovinu přírodní, druhou verzí pak bude Medovina chmelová (dochucená chmelem, tzv. macerovaná). Doba kvašení představuje minimálně jeden rok, což z nápoje dělá opravdu výjimečný nápoj. Prozradíme, že část medoviny archivujeme a budeme ji nabízet až po 5 letech. Tato medovina se pak bude nabízet s přívlastkem Královská. Medovina je k dispozici v lahvi 0,5 l a tzv. plaskačce – 0,2 l. Koupit si ji můžete v Koníčkově dvoře, na rampě, v potravinách a samozřejmě v pivnici Ve dvoře. Rozvážet jej budeme spolu s pivem do našich hospod a restaurací v rámci pravidelných závozů. Podávat se může za studena, jako likér nebo jako horký nápoj, takže se vám nabízí alternativa k tradičnímu svařáku.

Mojmír Velký, sládek a majitel Pivovaru Koníček přebral ve čtvrtek 8. listopadu 2018 v sále pivovaru Garage Rock and Roller club v Ostravě pamětní diplom za 3. místo v prestižní anketě Pivovar roku s výstavem nad 10 tisíc hektolitrů. O radost se podělil se svými kolegy z pivovaru. Piva z tohoto pivovaru jsou na čepu v naší Pivnici Ve dvoře a je tak vidět, že máte styl... Letošní prestižní ceny Sdružení přátel piva byly uděleny (za přítomnosti médií a zástupců pivovarské branže) již po dvacáté osmé a od roku 2002 se vyhlašují vždy v jiném městě, kraji a na půdě jiného pivovaru. V Moravskoslezském kraji je to vůbec poprvé. Pivovar roku 2018 – konečné pořadí: 1. Rodinný pivovar Bernard, 2. Pivovar Rohozec a 3. Pivovar Koníček. Více informací o soutěži, pravidlech a celkových výsledcích i v dalších kategoriích, můžete najít zde: http://www.pratelepiva.cz/…/…/vysledky-cen-spp-pro-rok-2018/

RYZÁK 11 % - filtr. světlý ležák

GROŠÁK 14% - polotmavý speciál

PONY PEJL 13% - světlá IPA


V PET  - Ryzák, Grošák, Vraník, Hatattitla, Bělouš, Višňák, Ryzler, Čmelák, Klusáček

Zimní-jarní Pivní menu [pdficon]

 

Panel

Právě na čepu

RYZÁK 11 % - filtr. světlý ležák

GROŠÁK 14% - polotmavý speciál

PONY PEJL 13% - světlá IPA


V PET  - Ryzák, Grošák, Vraník, Hatattitla, Bělouš, Višňák, Ryzler, Čmelák, Klusáček

Zimní-jarní Pivní menu [pdficon]